Kikärtsröra

 
Tog mig i kragen och mixade äntligen ihop lite kikärtsröra igen. En så himla användbar liten röra alltså, som är lättare att göra än en först tror.
Ingredienserna på brickan ovan stämmer inte riktigt överens med vad som slutligen hamnade i min hummus tyvärr, jag som försökte vara pedagogisk... Vad som slutligen hamnade i röran var:
Kikärtor
Olivolja
Vitlök
Citronsaft
Spiskummin
Salt
Persilja
 
Mixa kikärtorna (färdigkokta på burk - skölj av i kallt vatten först), tillsätt olivolja till önskad konsistens. För att få hummusen ännu lösare utan att använda alltför mycket olja kan lite vatten tillsättas. Jag använde mig av 0,5 dl olja till en förpackning kikärtor vilket gjorde att jag inte tyckte att vatten behövdes. Därefter kryddade jag med lite av varje ovanstående ingrediens → mixade, smakade av och kryddade lite till.
Delvis använder jag hummus till frukostmackor (så gott på knäckebröd med tomat på) och därför är jag extra sparsam med vitlöken i min hummus. Annars använder jag det som pastatillbehör (som ett alternativ till pesto) eller dressing till sallad...
Pasta med champinjoner, cocktailtomater och kikärtsröra toppad med extra persilja.
 
Det går att använda till mycket. Förvaras i en burk i kylen.
Taggar: hummus, kikärtor, kikärtsröra, snabblunch, vegan, vegetariskt, vegetariskt pålägg;

Kommentera inlägget här :