kål+kål

Hej!
Gjorde en så god, varm kålsallad igår till middag. Jag var inte sugen på varken potatis, pasta eller ris så googlade vitkålsrecept och såg en variant med stekt vitkål blandat med kikärtor. När jag var i mataffären kunde jag inte motstå det stora knippet svensk grönkål som dykt upp och improviserade fram detta:
Till ca 4 portioner:
Blad från 3 grönkålsstjälkar
1-2 klyftor vitlök
1-2 msk olja
1/4 vitkålshuvud, strimlat
salt, citronpeppar & cayennepeppar efter smak
citronsaft, om du har hemma
1 brk kikärtor
Skölj grönkålen, riv av bladen från stjälkarna i lagom stora bitar och placera i en stekpanna tillsammans med pressad/hackad vitlök samt olja. Stek så kålen blir blank och ganska mjuk.
Tillsätt strimlad vitkål och krydda. Stek tills kålsorterna får önskad konsistens - förslagsvis inte för mjuk.
Låt kikärtorna rinna av i ett durkslag och skölj av dem med kallt vatten. Tillsätt i kålsalladen.
Smaka av - krydda till - servera!
Vi stekte chorizo till detta och gjorde en kall sås av creme fraiche och sweet chilisås. Passade perfekt. Kålsalladen skulle också passa bra till kyckling eller som ett tillbehör till lite vad som helst - alltså även en rätt som innefattar ris eller potatis exempelvis.
Taggar: grönkål, kikärtor, ljummen sallad, vitkål;

Kommentera inlägget här :