Tabbouleh

Rätten kommer från Libanon (enligt wikipedia i alla fall) och är egentligen en persiljesallad som med namnet avslöjar den tänkta huvudingrediensen. Brist på lust att köpa en hel persiljekruka gör dock att min bas oftare är bulgur. Det som är så härligt med tabbouleh är att den är enkel att variera och blir så smakrik. Tabbouleh känns ju som ett tillbehör vid måltiden, den roll som potatis eller pasta vanligtvis har. Jag tycker dock att tabbouleh kan vara huvuddelen och resterande komponenter kan vara tillbehör.
I detta fall får komponenten panerad tofu definitivt stå i bakgrunden. Det smakade som en tråkig variant av fiskpinnar. Ett bra vegetariskt alternativ kanske men tofu går säkerligen att göra så mycket bättre. Jag gick efter ett basrecept från coop.se vilket ännu en gång var väldigt kortfattat ( → svårt för en nybörjare i paneringsträsket) och gav ett trist resultat. Min tabbouleh däremot, den var supergod! Jag använde:
Bulgur
Rödlök
Purjolök
Paparika
Tomat
Citron
Olivolja
Persilja (fryst → förmodligen inte att rekommendera)
Mängder är egentligen ovästentligt. Koka bulgur och blanda med grönsaker hackade i små tärningar. Ta mest av vad du tycker är godast, blanda och gå på känsla. Färsk persilja är verkligen mycket bättre än fryst men fryst är bättre än ingen. Pressa över lite citron och ringla över olivolja. Funkar fint att göra både av varm och kall bulgur. Det kan liksom inte bli fel. Servera till någonting du gillar.
Trevlig helg!
Taggar: Persilja, Tabbouleh, tofu, vegetariskt;

Kommentera inlägget här :