Söndagsbrunch med fullkornspannkakor

Googlade 'nyttiga amerikanska pannkakor' och hittade ett recept från Zeinas Kitchen som blev väldans bra. Jag gillar att göra pannkakor på grahamsmjöl och havregryn istället för enbart vetemjöl, de blir matigare och mättar på ett skönare sätt. Att jag vet att fullkorn är bättre för kroppen spelar nog också in. Tidigare då jag gjort pannkakor på havregryn har jag mixat dem för att få till ett "havremjöl" men i detta recept behövdes inte det extra momentet vilket var väldigt skönt.
Ingredienser:
2½ dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 krm salt

2 ägg
2½ dl mjölk
1 dl naturell yoghurt
1 msk honung
Gör såhär:
Blanda alla torra ingredienser (ovan det svaga strecket) för sig. Vispa ihop ägg, mjölk, yoghurt och honung i en annan bunke. Tillsätt de torra till de våta (i den ordningen slipper en att det bildas "torra fickor" av mjöl på botten) och vispa snabbt ihop till en jämn smet. Låt svälla i ca 10 min.
Stek pannkakorna i smör ca 2 minuter på varje sida och kom ihåg att röra om i smeten ibland.
Håll de stekta pannkakorna varma i ugnen på ca 150°.
Servera till frukt & bär. Kanske med lite sirap & hackad mörk choklad...
Receptet mättar två hungriga människor som äter mycket på morgonen...
Taggar: @barafrukost, Mörk choklad, amerikanska pannkakor, banan, fullkorn, pannkaka;

Kommentarer :

#1: Anna

Wow, dom ser jättegoda ut! Jag ska absolut testa :)

Svar: Tack, det var de verkligen :)!
amanda björnwall

skriven
#2: William

gud vad gott!!!! måste också testa :D

Svar: Ja gör det, så himla bra brunch :)
amanda björnwall

skriven
#3: Linnéa

Ser så himla gott ut! :)

Svar: Tack :) Det var det också!
amanda björnwall

skriven

Kommentera inlägget här :