Het pumpasoppa

Hösten är kommen, ingen idé att förneka det längre, och därmed är soppans tid här. Jag har inte använd pumpa i matlagning förut och ångrar nu att jag inte börjat tidigare. Det var ju enkelt och väldans gott. En medelstor butternutpumpa var lagom till detta recept. Använde såhär fina ingredienser ↓
700 g butternutpumpa
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 röd chili eller ersätt med cayennepeppar
2 msk riven färsk ingefära
1 msk olivolja
2 tsk curry
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning eller fond)
400 ml kokosmjölk
salt och svartpeppar
1 lime
4 salladslökar
65 g babyspenat
1 ägg per person
Skala och kärna ur pumpan. En potatisskalare funkar fint att använda men du kanske måste dra fler vändor för att bli av med allt skal. Skär den sedan i tärningar om ca 1-2 cm.
Skala och hacka lök och vitlök.
Kärna ur och skär chili i små bitar eller hoppa över det steget och ersätt med cayennepeppar.
→ Fräs detta tillsammans i olja.
Riv ingefära.
Koka upp buljong och tillsätt ingefära, de frästa grönsakerna samt kokosmjölken. Låt puttra tills att pumpan är mjuk, ca 10-20 minuter beroende på hur stora bitarna är.
Under tiden kan du passa på att koka ägg och strimla salladslök.
Vänd ner spenatblad och pressa i saft från en halv lime.
Servera soppan med ägghalvor och toppa med salladslök.
Såklart hade det blivit mörkt ute innan middagen var klar och då är det så svårt att få till bra matbilder. Men dagen efter åt jag samma soppa ur matlåda. Dock är den lite ljusare då eftersom jag spädde ut med extra kokosmjölk.
 och en stackars ägghalva som håller på att drunkna...
 
Taggar: Lunch, höst, pumpa, soppa, ägg;

Kommentera inlägget här :