Broccoli-bollar

Dessa broccoli-bollar rekommenderas varmt! Inte nog med att de var lätta att göra, de var även godare än väntat. En perfekt vardagsrätt enligt mig. Kombineras bäst med en kall yoghurtsås kryddad med något gott som vitlök eller sweet chilisås. Hittade receptet på coop.se men det hade så fruktansvärt kort beskrivning och mängder av dyrt mandelmjöl så jag delar med mig av min variant här istället för att enbart länka vidare. Helt klart värt att köpa mandelmjöl till dessa dock, det var så gooott.
Ingredienser för 4 portioner:
500 g fryst → tinad broccoli
3 dl mandelmjöl
1 dl ströbröd
2 dl riven västerbottenost
2 - 3 ägg
Hacka broccolin ganska fint, så pass små bitar att bollarna sedan håller ihop men så att det ändå blir tuggmotstånd.
Pressa vatten ur broccolin ordentligt och lägg i en bunke.
Tillsätt mandelmjöl, ströbröd och riven ost och blanda ordentligt.
Börja med att tillsätta två av äggen och blanda väl. Känn efter om konsistensen känns bra eller om ett ägg till behövs. Kan tänka mig att det beror lite på broccolins vätskemängd. Jag använde tre ägg för att försäkra mig om att de skulle hålla ihop och det gick bara fint.
Rulla ganska stora bollar och stek i olja så de får fin yta. Grädda klart i ugnen på ca 200° om du inte vill stå och passa stekpannan, annars låt de ligga kvar i stekpannan på låg värme.
Kan serveras till bulgur, ris eller ugnsrostade rotsaker eller en sallad med fetaost...
Taggar: broccoli, snabblagat, tips, vardagsmat, västerbottenost;

Kommentarer :

#1: Linnéa - The Hungry Gosling

De ser väldigt goda ut :)

Svar: Tack och det var de verkligen!
amanda björnwall

skriven

Kommentera inlägget här :