boost för immunförsvaret

Juice av citron, ingefära och apelsin bör ge en riktig boost för immunförsvaret. Traditionellt sätt har ingefära används inom medicin och det verkar ha en mängd fördelar för hälsa. Dock finns inget "svart på vitt" som säger att exakt såhär är det. Alltså som med det mesta vad gäller mat... Men det innebär inte att vi ska underskatta den. Nu forskas mycket på dess eventuella möjlighet att minska risken för eller till och med bidrag till botande av cancer.
 
Visst är det fler än jag som under perioder upplever sig ha en förkylning hängande över sig? I år tänkte jag försöka lösa detta genom ett frekvent intag av ingefära. Jag har ingen vettig juicepress utan skalar och skär ingefäran i små bitar innan jag slänger ner den i mixern tillsammans med skalad citron och apelsin av lämplig mängd. Ytterligare en viktig ingrediens för det godas skull är is - särskilt om frukten är rumstempererad. Så himla gott med kall juice, särsilkt med ingefära eftersom den ger juice lite sting. Det är svårt att undvika strån och små bitar av ingefäran trots mixandet vilket är synd.
 
 
Jag brukar alltså göra juice genom att mixa hela frukter. Det är toppen eftersom jag då får i mig hela frukten och inte bara saften. Dock innebär det att juicen blir besk om den inte dricks upp ganska på en gång. De "inre" skaldelarna (det vita) på exempelvis apelsin och citron blir helt enkelt beska efter ett par timmar.
 
Tror jag bör skaffa mig någon smidig elektrisk juicepress för att kunna göra detta till en vana. Kanske är det en väl värd investering om det får mig att undika förkylningar... Tips på bra juicepressar mottages tacksamt - krav är dock att de klarar av att pressa ingefära!
Taggar: Apelsin, citron, ingefära, juice;

Kommentarer :

#1: Isabell

Ja, en juicepress kunde nog göra susen! :)

skriven
#2: maria

men mums vad gott. hade behövt en sån nu. har dock inte ens en mixer här :(

skriven

Kommentera inlägget här :