Saffrans-scones

God afton!
Äntligen är det fredag igen och helgen är här. Vad sägs om Fridas saffrans-scones till helgbrunchen? Ja, tack säger jag. Titta här ↓
Till ca fyra scones behöves följande:
50 gram smör
½ gram saffran (1 pkt)
1 msk flytande honung
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver 
½ tsk salt
2 dl mjölk
Sesamfrön och vallmöfrön
Börja med att sätta ugnen på 250°.
Smält smöret, blanda ner saffran och honung och låt svalna.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Tillsätt sedan mjölk och smörblandningen och rör snabbt ihop degen.
Dela degen i fyra lika stora delar och forma till runda kakor på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Skär ett lätt kors med en kniv på varje kaka och nagga ett par hål med en gaffel. Toppa sedan med vallmo- och sesamfrön.
Grädda i ugnen i 10-12 minuter och låt sedan svalna på galler.
Servera till sylt och färskost och få det så läckert som Frida gjorde. Eller bär och grädde... Eller något annat supergott. ♥
Taggar: @barafrukost, Saffransscones, brunch, saffran, saffransbulle, scones;

Kommentarer :

#1: Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!

gud va gott

skriven

Kommentera inlägget här :