Äpple- och chiaplättar

Ett tillbehör till brunchen, matigt fika eller lättare måltid: äpple- och chiaplättar. Snabbt och gott, om du frågar mig.
4 små plättar aka 1 portion görs enligt följande:
2 ägg
1 msk chiafrön
1 grovrivet äpple
Vispa samman. Låt svälla ca 5-10 min. Stek i olja. Enklast är att steka ganska länge på ena sidan först, så de håller ihop så bra som möjligt innan vändning.
Servera till kvarg, äppelklyftor, hackade hasselnötter och kanel.
Kan garanterat serveras till en mängd olika tillbehör beroende på tycke, smak & humör. De är ganska söta i sig så jag skulle inte säga att sylt behövs. Serveras de till något som liknar keso och kvarg skulle jag dock rekommendera någon slags frukt eller bär. Serveras de med äpple till är kanel ett måste enligt mig. Så himla bra alltså.
Vill passa på att säga, i dessa chiafrö-tider, att det rekommenderas att inte äta mer än 15 g (ca 1 msk) per dag.
Taggar: @barafrukost, chiafrön, kanel, kvarg, ägg, äpple, äpple- och chiaplättar;

Kommentarer :

#1: Loui

okej ska LÄTT testa dessa :D Måste bara införskaffa lite chiafrön...

Svar: Gör det! :) Så himla bra.
amanda björnwall

skriven
#2: anannanland.blogg.se

Åh vad gott!

Svar: Ja verkligen! :)
amanda björnwall

skriven

Kommentera inlägget här :