Camilla tipsade om ett så himla smarrigt recept på vegetariska biffar innehållande morötter och halloumi som dessutom var väldigt lätta att göra. De är försvinnande goda så receptet kan med fördel dubbleras, detta räcker dock till ca 8 biffar, alltså ca 3-4 portioner beroende på mängden tillbehör.
Receptet kommer här ↓
200 g halloumiost
2 ägg
0,75 dl ströbröd
1 tsk chiliflakes
salt & peppar
olja
Sätt ugnen på 250°.
Skölj morötterna noga och skala om det behövs. Riv grovt.
Riv halloumiosten grovt. Tips: använd matberedare till detta vid tillverkning av större mängd biffar.
Blanda ihop alla ingredienser väl.
Forma biffar med oljade händer och lägg på plåt klädd med bakplåtspapper.
Pensla med olja på båda sidor och ställ i mitten av ugnen.
Grädda tills de fått fin färg, i ca 15-20 minuter.
Servera till potatisklyftor och kall sås. Alternativt till en matig sallad.
Receptet kommer från ica.se.