sillunch för två

Hejhopp!
Midsommarhelgen är över och vi går åter mot mörkare tider... Men ännu finns gott om ljusa nätter kvar, så sörj inte, sommaren har ju bara börjat.
Sillunchen är obligatorisk på midsommar, oavsett dess storlek. Jag och min man intog en liten variant innan vi slöt upp med vänner för att fira aftonen.
Detta ↑ plus kokt potatis är all you need. Gärna ett ägg också men det fanns icke i det här hushållet. Jag tycker ovan nämna rätt är en så bra sommarlunch: lätt, kall, snabb och god. Därför säger jag varje midsommar att vi borde äta detta oftare, det brukar sedan bli så att vi det ca en gång till - för att göra slut på sillen - och sedan dröjer det till nästa år igen... Får se hur det blir denna sommar.
Taggar: midsommar, midsommarlunch, sill;

Islatte i solsken

Här sitter vi, mitt på Rörstrandsgatan, och sörplar islatte och knaprar på småkakor.

En härlig onsdagseftermiddag, helt enkelt. Sommaren i Stockholm är inte dum, särskilt inte när Frida är här.

återblick och summering

Hej!
Det var ett bra tag sedan sist och för att starta upp detta igen tänkte jag börja med en återblick och summera månaden som gått genom att visa den mat och de måltider som fastnat på min kameralins under uppehållet.
En av de första grillkvällarna i Uppsala med dessa glada två. Vegetariska hamburgare och kall luft.
 
Raskt vidare till den goda brunchen under min möhippa i Umeå. Höjdpunkterna: bubbel & jordgubbar. Bortsett från mitt älskade sällskap förstås.
 
En provbakning av den kaka som kom att bli efterrätt på bröllopet. Recept kommer senare, den är ruskigt god.
 
Min dåvarande fästman, numera man, med en plankstek på Nytorget 6.
 
En supergod lunch på Avion i Umeå då vi uträttade en rad ärenden inför bröllopet. Kan verkligen rekommendera Sen Street Kitchen, ser (här →) att det även finns på två ställen här i Stockholm.
 
Därefter fastnade vi på bild på självaste bröllopet, när vi skar den underbart vackra tårtan som mitt kusinbarn Linn gjort. Fantastiskt god var den också och jag hann sluka två bitar.
 
Åter i Stockholm besökte vi förstås Vapiano igen. Första gången som gifta och det var lika gott som vanligt... om inte lite godare.
 
Som man och hustru verkar livet flyta på ungefär som vanligt. Vi äter exempelvis fortfarande mestadels middagarna vid vardagsrumsbordet och korv och makaroner går lika bra som restaurangmat. Härligt tycker jag.