Återkommer

Befinner oss i Klimpfjäll som i vanlig ordning bjuder på vackra vyer liknande denna.

Denna gång upplevde vi kanjonsnorkling - något helt utöver det vanliga! Iklädda våtdräkter simmade, klättrade och vandrade vi uppför en stor fjällbäck (även kallad Storbäcken) och stötte på ett gäng öringar och fantastisk natur.

Efter snorklingsturen (googla förresten StaloAdventures för mer info om den) bjöds vi på god lunch av kära släktingar samt en vackert utsmyckad och smarrig hjortronefterrätt. Eftersom vi blir här ett tag framöver förutspår jag fortsatt bloggtorka.

Håll ut! Återkommer.

taco-tips!

Äntligen fredag och det betyder tacos i flertalet hushåll, tänker jag mig, och därav kommer här ett förstaklassigt taco-tips. Kajsa & Stina bjöd på tacos i söndags och förutom riktigt god mat bjöds även på det smarta knepet jag bara måste dela med mig av.
Ni vet hur det är. Det finns massor av goda komponenter som ska fylla brödet till bristningsgränsen, det är kladdigt, det kommer ramla ur godsaker och kladda ner tallriken vilket gör det så jobbigt till nästa bröd...
Lösningen är så simpel men så brilliant. Redan inledningsvis läggs två bröd på tallriken! Nedfallande godsaker hamnar direkt i nästa taco. Så praktiskt. Om inte annat för att det även kan fungera i förebyggande syfte, jag tror jag spillde mindre än någonsin förr...
Ytterligare en jättebra grej men tacos är ju att blanda ut färsen med bönor, gärna de små svarta. Mycket bättre för både plånbok och miljö samtidigt som det är väldigt gott! Det är helt enkelt bara att öppna bönburken, skölja av bönorna och blanda dem i den färdigstekta färsen och värma upp det tillsammans.
Ha en fin fredag! ♥
Taggar: Tacos, bönor, tacofredag;