Tapas med vänner

Att äta tapas ihop med vänner är bra på så många sätt. Gott, smidigt, spännande, trevligt...
 
Vi tog med lite smått och gott var, tillredde det som behövdes tillsammans. Sedan åt vi och njöt av både sällskap och mat en lång stund. Delvis hade vi färdiga grejer som prosciutto, salami, fetaost, oliver, cocktailtomater, sallad och baguette. Det fanns även minipajer med soltorkade tomater och ruccola, fyllda paprikor samt chevreskivor inlindade i serranoskinka med honung och torrostade pinjenötter.
Allt var väldigt gott.
Fyllda paprikor är så enkelt och gott som tilltugg. Med fördel används minipaprikor, men avlånga snack-paprikor går också bra. Dessa skärs mitt itu, längs paprikans långsida. Därefter rensas den och sköljs av. Sedan fylls varje halva med valfri variant av creme cheese, förslagsvis med smak av örter eller vitlök. Det går att strö vanlig ost på toppen (men det är inte nödvändigt) innan de gratineras på pappersklädd plåt på ca 225° grader tills de fått fin färg. Kan avnjutas varma som kalla.
 

Kommentera inlägget här :