Lammburgare med zucchini & getost

Två portioner
¼ zucchini
2 tsk pressad citron
olivolja
Skölj och skiva zucchinin tunnt på längden. Marinera i citronsaft och olivolja i ca 1h. Stek den sedan i marinaden.
100g getost
Skiva osten och lägg i botten på en kastrull. Smält på svag värme.
2 st hamburgerbröd
Rosta i ugn någon minut.
300 g lammfärs
salt & peppar
Forma två biffar och platta ut till burgare. Bryn i olja i stekpannan på hög värme, ca 4 min på varje sida. Salta och peppra. Lägg burgaren på brödet. På med ost och zucchini och eventuellt coleslawn nedan. Locket på! Servera med potatisklyftor.
Tillbehör: Coleslaw special
1 skalad morot
 
1 kokt rödbeta
100g vitkål
2 äggulor
1-2 tsk senap
½ dl rapsolja
1 tsk kesella
1 tsk saft från en apelsin
½ tsk tabasco
salt & peppar
Riv morot och vitkål. Skär rödbetan i små bitar. Rör ihop äggulor och senap. Vispa ordentligt medan du försiktigt tillsätter oljan, lite i taget. Du gör en majonnäs så se till att den inte skär sig. Gör den det, slopa den och ta fram en ½-1 dl färdig majonnäs från kylskåpet. Rör ner smaksättarna och blanda tillsist såsen med grönsakerna. Toppa hamburgaren med coleslawn eller ät den som tillbehör.
Så himla fredagsgott!
 
 
Taggar: 3000dagar, getost, lammburgare;

Kommentera inlägget här :