tofu ramen

Igår lagade jag och Emma ramen, alltså den trendiga nudelsoppan. Det verkar finnas en mängd olika typer och stor möjlighet till variation här. Vi valde en vegetarisk variant med tofu. Ingen av oss har lagat särskilt mycket rätter med tofu förut men det var superenkelt och gott så låt inte det hindra dig från att testa detta.
Såhär gör du två stora portioner:
Börja med att skära 250g tofu i lämpliga bitar och marinera den i en blandning av olivolja, pressad vitlök, balsamvinäger, soja samt salt och peppar i 30 minuter. Till 250g tofu behövs ca 1,5 dl marinad. Låt sedan rinna av på hushållspapper.
Koka upp 1 liter vatten med två tärningar grönsaksbuljong. Förbered toppingen vilket består av färsk spenat, färska böngroddar, koriander och hackade jordnötter (alternativt sesamfrön).
Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Fritera tofubitarna i oljan tills de får fin färg. Plocka upp och lägg på nytt hushållspapper för att bevara den krispiga ytan. Vi hade ett ca en centimeter tjockt lager olja. Det gjorde att vi var tvugna att vända runt tofubitarna men det gick fint det också. Se upp för skvättande het olja bara...
Skär 100g shiitakesvamp i bitar och tillsätt i den kokande buljongen. Beroende på bitarnas storlek behövs olika lång koktid men sikta på 5 minuter.
Efter 2-3 minuter kan du därför tillsätta 100-125g nudlar så dessa blir klara samtidigt som svampen.
Häll upp soppan i två serveringsskålar. Använd nödvändigtvis inte all buljong men fiska upp godsakerna.
Servera och låt var person toppa med tofu och annat samt krydda så som den vill.
Så otroligt gott. Mjuka varma nudlar och svamp. Krispig tofu och böngroddar. Knapriga nötter. Och fantastisk god koriander.
 
Taggar: koriander, nudlar, ramen, tofu, vegan, vegetariskt;

Kommentarer :

#1: Julia Müller-Sandvik

Och så vacker maträtten blev :-D

Svar: Ja visst blev det :) Och minst lika god som den ser ut!
amanda larsson

skriven
#2: Kim Nilsson

Det ser väldigt gott ut!

skriven
#3: Kai

Ser gott ut :)

skriven
#4: Josephine

Gud så gott!:)
Hoppas du får en fin kväll & lycka till med bloggen! Kram<3

skriven
#5: Linnea Teälskare

Ett tips, häll i en skvätt rostad sesamolja i buljongen just innan servering

skriven

Kommentera inlägget här :