Snabb tomatgryta

Nu ökar behovet av snabba vardagsrätter igen. Efter att ha råkat köpa hämtmat, råkat äta på restaurang, råkat skippa matlådan osv. i ett bra tag nu är det dags att återgå till rutiner. Åtminstone plånboken ropar efter det. En snabb vardagsmiddag fixar du lätt så länge du har en burk krossade tomater, nån sorts grönsak och en bit korv hemma.
Du behöver:
Ris
1 gul lök
Stammen av en stor broccoli
1 röd paprika
En bit falukorv
4-500g krossade tomater
En gnutta sweet chilisås
Peppar
Spenatblad
 
Påbörja riskokning, beroende på hur snabbkokt ris du har. Fullkornsriset tar en himla tid och kan vara klokt att sätta igång direkt.
Hacka lök, skala och skär stammen av broccoli, kärna ur och skär paprikan i lämpliga bitar - stek. Skär korven i stavar och stek ett par minuter tillsammans med grönsakerna innan du tillsätter de krossade tomaterna, kryddar med sweet chili och peppar.
Låt ris och gryta puttra sida vid sida.
Servera till spenatblad och kanske en hårdbrödsmörgås.
En rätt som är superenkel att variera beroende på vad som finns hemma och hur många som ska äta. För oss blev det ca 3-4 portioner. Att byta korven mot bönor är ett smidigt sätt att omvandla rätten till en vegetarisk variant.
 
 
Taggar: broccoli, korv, snabbt, vardagsmat;

Kommentarer :

#1: josephine Asplund

Kan inte du dela med dig av lite höst inspo. Typ saker man kan göra, äta = mellis och hur man kan ha en underbar höst kanske?!
Hoppas du får en rolig och fin dag! Kram<3

skriven

Kommentera inlägget här :