Grillsäsong (för de som har grill)

Såhär såg det ut när jag kikade ner från balkongen i Umeå förrförraveckan. Grillpremiär på en delvis snöig, delvis bar altan. Superduper-härligt. Mer vegetariskt på grillen säger jag. Ananas, champinjoner, paprika, halloumi osv. Allt går väl grilla? Om inte på ett galler så inslaget i folie. Kör på och tipsa vänner om era nya smakupplevelser, ni som har grill alltså. Själv får jag hoppas på att bli inbjuden till en massa grilltillställningar. Om det händer lovar jag att uppdatera här, annars får jag nog ligga lågt medan bröllopsplaneringen går varm och våren likaså. Hejs!
Taggar: ananas, champinjoner, grill, grillsäsong, osv;

5 april

Efter påsken då jag njuter fullt ut av det sista vintern har att erbjuda är jag redo att omfamna allt våren har ett ge. Kontrasten mellan Klimpfjäll och Stockholm är sällan så stor som såhär års tycker jag. Båda ljuvliga på var sitt sätt.
Att vara ute hela dagen är riktigt härligt. Vi äter lunch ute varje dag. Ofta grillar vi smörgåsar i ett järn över öppen eld. Pålägget är vanligtvis korv eller skinka med ost. I år kände vi för förnyelse åt det vegetariska hållet och ovan håller pappa i en smörgås med pesto, mozzarella och soltorkade tomater. Tror att det vita som syns är dallas-sallad och inte mozzarella. Det går utmärkt att variera med varma och kalla tillbehör.
Just idag visar sig Stockholm inte från sin bästa sida. Det är regnigt och grått. Men när solen kikar fram och en kan ha tunna tygskor och öppen jacka, luta sig mot en vägg och äta glass då är det bra härligt här också. Ja, gemensamma nämnaren är nog: utomhus. Och att äta. Äntligen går vi mot utomhus-säsongen igen!
Taggar: Påsk, Utomhus, Vår, varma smörgåsar;