Kornmjölsgröt

Vaknade ännu en dag med tugnt huvud och öm hals. En våg av måsten och vardagssysslor sköljde över mig. De härliga fredagskänslorna kändes långt borta. Jag behövde energi och bestämde mig för att göra kornmjölsgröt till frukost.
1 portion: Koka upp 2,5 dl vatten med lite salt. Vispa ner 0,75 dl kornmjöl, pö om pö. Rör om då och då medan gröten kokar på svag värme i 8-10 minuter. Avnjuts bäst med lingonsylt och ett glas mjölk.
Alternativt till äpple & kanel. Eller både och om du inte kan välja.
Lycka till med att inte få klumpar i gröten. Spritt språngande omöjligt om du frågar mig. Finns det något annat sätt att gå tillväga så klumpbildningen minskar? När de väl bildats är det ju supersvårt att få bort dem, hur mycket en än rör och rör... Tips mottages tacksamt.
Taggar: Kornmjölsgröt, Lingonsylt, kanel, äpple;

Kommentarer :

#1: Emiishen

gott de såg ut med äpplen i men är inte så förtjust i gröt, men aldrig provat denna gröt =)

Svar: Jag gillar heller inte annan gröt, men denna är den bästa! :)
amanda larsson

skriven

Kommentera inlägget här :