potatis-morot-spenat- & böngratäng

Tips för en #meatfreemonday!
Gjorde en så himla god vegetarisk gratäng härom dagen. Det blev spontant så jag har inte koll på exakta mängder men det blev riktigt bra ändå. Det är ju så härligt med mat, det är bara att köra på och testa sig fram. Om du är intresserad av att göra ungefär som jag så behöver du:
Ett par potatisar
Ett par morötter
Ett litet broccolihuvud
1 frp iMat, vegetabilisk motsvarighet till matlagningsgrädde
Färsk spenat
1 brk krossade tomater
1 frp blandade bönor
salt & peppar
Putsa och skiva potatisar och morötter. Koka i lite vatten, precis så det täcker rotsakerna tills de mjuknar något.
Dela broccolin i mindre bitar, glöm inte använda stammen men skala den först. Tillsätt i potatiskoket och häll av vattnet då det är klart.
Värm iMat och blanda i så mycket spenat som det får plats/du tycker passar. Krydda med salt och peppar.
Värm de krossade tomatarna och tillsätt de avrunna bönorna.
Lägg lite olja i botten på en gratängform och placera potatis, morötter och broccoli däri innan du häller över spenatstuvningen varvat med bönröran.
Låt det hela gotta till sig i ugnen på ca 200° i 10-15 minuter. Tiden varierar beroende på hur mjuk potatis, morötter och broccoli redan är och önskas bli.
Det blir en del förberedelsemoment här som egentligen inte är nödvändiga. Det går att lägga allting kallt i formen och sedan köra in det hela i ugnen. Jag tycker det är bättre att värma upp och förbereda eftersom gratineringstiden då blir mycket kortare. Kör hårt!
Taggar: meatfreemonday, vegan, vegetariskt;

Kommentera inlägget här :