kokospanerad fisk!

För att sälja in rätten på en gång börjar jag med att berätta vad Karl sa efter första tuggan: -det här är min nya fisk-favorit!
Sedan jag lagade denna rätt har ett ris-larm brutit ut. Livsmedelsverket varnar för höga halter av arsenik i ris vilket gör att jag istället rekommenderar något slags gryn till rätten. Det ska nog inte vara ett problem, finns massvis med goda sorter som matvete, bulgur och hirs. Känns det läskigt? Ta potatis.
Valfritt gryn
Vit fisk
Salt
1 dl vetemjöl
1 ägg
2 dl kokos
rapsolja att steka i
1 limefrukt i klyftor
Några matskedar sweet chilisås
Börja koka grynen eller riset enligt förpackningen.
Skölj fisken och torka den på hushållspapper. Salta lite lätt. Vänd den sedan i mjöl → ägg → kokos.
Stek i olja, 2-3 minuter på varje sida.
Servera med grynen, klyftad lime och sweet chilisås. MUMS
Hallå! Det är ju inte ens jobbigt att panera. Det är kladdigt och kul och går dessutom mycket snabbare än en tror. Det gör jag om!
Taggar: fisk, panerad, sweet chili;

Kommentarer :

#1: natalie

så gott!

skriven

Kommentera inlägget här :