en egen lasagnevariant

Godagens! Här kommer ett recept på min lasagneimprovisation från förra veckan. Det är ett bra sätt att få till en lite magrare lasagne om en nu vill ha det. Det bästa med den är dock att jag bakat in mer grönsaker än i den klassiska varianten. Att proppa in grönsaker i varmrätten är ett himla bra sätt att få i sig det som behövs tycker jag. Dessutom behöver en inte känna samma tvång att ha grönsaker på sidan om. Sätt igång!
två gula lökar
1 klyfta vitlök
3-400g köttfärs
olja att steka i (+ till formen)
2 brkr krossade tomater
1 dl röda linser
cayenne, spiskummin & oregano
champinjoner
2,5 dl iMat
salt & spenat
peppar
lasagneplattor, förslagsvis 3 lager
1 dl riven ost
Sätt ugnen på ca 200°!
Finhacka de gula lökarna och vitlöksklyftan. Stek tillsammans med köttfärsen i olja.
Tillsätt 2 burkar krossade tomater och 1 dl linser och låt puttra. Krydda med cayennepeppar, spiskummin och oregano.
Skär champinjoner i skivor. Koka i 2,5 dl iMat tillsammans med spenat. Salta och peppra.
Olja botten på en djup ugnsform. Vi har bara en grund form där det endast rymdes två lager pastaplattor. Lägg ett lager köttfärsås i botten och pastaplattor på det.
Varva sedan med champinjon- och spenatstuvning, pastaplattor och köttfärsås.
Toppa med lite riven ost och gratinera i ca 40 min. Tills pastan är mjuk och ytan läcker.
« förresten har du sett gilla-knappen? tveka inte → klicka ba »
Taggar: champinjoner, lasagne, linser, mera grönt, spenat;

Kommentarer :

#1: Hus i Toscana

Ser gott ut. En fundering bara, kokar linserna klart i lasagnen eller ska man puttra ett tag tills de blivit mjukare?

Svar: Bra fundering! Jag lät de puttra ett tag i stekpannan. Men jag tror det hinner mjukna även i ugnen.
amanda larsson

skriven

Kommentera inlägget här :