Pasta med grönkål

Pastarätt med få ingredienser passar oss perfekt dagar då båda kommer hem sent. Igår lagade vi därför en gräddig grönkålspasta med bacon.

Vi använde: 1 paket bacon, 1 gul lök, 2 klyftor vitlök, 150-200g grönkål, 4-5 dl matlagningsgrädde, 4 portioner pasta och peppar + soltorkade tomater.

Skar bacon i små bitar och började steka det. Hackade gul lök och vitlök och stekte tillsammans med baconet. Påbörjade pastakokning. Rev grönkålsbladen av stjälkarna och tillsatte dessa (alltså bladen!) samt grädde i stekpannan. Skar några soltorkade tomater och tillsatte mot slutet. När pastan var klar hälldes vattnet av och då grönkålsbladen kokat sig mjuka pepprade vi på dem lite innan vi rörde ihop alltsammans.

Serveras gärna till riven parmesan.

Måste säga att det är lite väl gles uppdatering här. Det beror mestadels på att min kameraladdare är på vift och att jag tappar lite motivation då jag bara kan fota med mobilen. Men det reder nog upp sig snart ska vi se… Härligt att grönkålen är i säsong igen, det kan vi a alla fall glädjas åt.

Taggar: grönkål, pasta;

Kommentarer :

#1: Amanda

Mums, jag fullständigt älskar grönkål!! :D

skriven
#2: Julia Müller-Sandvik

Det verkar ju underbart gott, och så vackra färger också :)

skriven
#3: Amanda

Låter supergott! Är så gott med grönkål men är så himla dålig på att använda det i matlagningen.

skriven

Kommentera inlägget här :