1:a advent

Vilken helg alltså. Camilla och Maja har varit här, det har vart fullt upp, god mat och bara helt jättehärligt. Nu är de på väg åter mot Umeå och jag sitter i soffan och laddar upp inför att ta hand om diskberget samt förberedelser inför ny vecka. Skulle egentligen vilja laga en riktig adventsmiddag men tänker inte gå ut i regnet för att handla. Men när jag såg receptet på saffranssoppa på Elisabeths blogg var det nära att jag ändrade mig...
Bilden har jag lånat från Elisabeth och om ni klickar på den kommer ni direkt till receptet. Ett hett tips, denna första advent.
Taggar: fisk, saffran, soppa;

frukost på adventsduk

Kaffe med chia-havremjölk, ägg, knäckebröd med philadelphia, gurka och tomat & en klementin. Jag gillar verkligen chia-drycken men den vill inte riktigt blanda sig med kaffet. Det blir som för Ross och Chandler när de dricker pulver-cappucino i Vänner "stir and drink, stir and drink - never let it settle!".
Och ja, adventsduken är framme, ljusstaken och stjärnan likaså. Ljuvligt!
Taggar: frukost, ägg;

Pasta med grönkål

Pastarätt med få ingredienser passar oss perfekt dagar då båda kommer hem sent. Igår lagade vi därför en gräddig grönkålspasta med bacon.

Vi använde: 1 paket bacon, 1 gul lök, 2 klyftor vitlök, 150-200g grönkål, 4-5 dl matlagningsgrädde, 4 portioner pasta och peppar + soltorkade tomater.

Skar bacon i små bitar och började steka det. Hackade gul lök och vitlök och stekte tillsammans med baconet. Påbörjade pastakokning. Rev grönkålsbladen av stjälkarna och tillsatte dessa (alltså bladen!) samt grädde i stekpannan. Skar några soltorkade tomater och tillsatte mot slutet. När pastan var klar hälldes vattnet av och då grönkålsbladen kokat sig mjuka pepprade vi på dem lite innan vi rörde ihop alltsammans.

Serveras gärna till riven parmesan.

Måste säga att det är lite väl gles uppdatering här. Det beror mestadels på att min kameraladdare är på vift och att jag tappar lite motivation då jag bara kan fota med mobilen. Men det reder nog upp sig snart ska vi se… Härligt att grönkålen är i säsong igen, det kan vi a alla fall glädjas åt.

Taggar: grönkål, pasta;