apropå balkongen

På balkongen äter jag inte bara frukost. Där odlar jag också mina första egna små godsaker. Balkonglådan är från IKEA, frön och jord har jag köpt på närmsta Coop. Det behöver inte vara krångligt eller dyrt.
Rädisor och salladsblad. Närproducerat, helt klart. Tomaterna däremot är inte odlade på balkongen... Mitt mål är att inte köpa salladsblad på hela sommaren. Så gott, så gott.

frukost på balkongen

Första sommarfrukosten på balkongen. Färska jordgubbar. Rostat bröd. Ett löskokt ägg. Falukorv. Rädisor och salladsblad i mitt livs första egna lilla odling. Små morotsplantor som kanske inte blir någonting. En solig, ledig söndag.
Självklart äter jag lite av allting på en gång. Måste blanda. Vill inte att någonting ska ta slut. Vill bara sitta och njuta så länge som möjligt. Sedan kanske jag putsar fönster, om lust och kraft finns.
Taggar: frukost;

barobao

Hej!
Jag är tillbaka i Stockholm. Medan andra har räknat ner till semestern har jag räknat ner till sommarjobbet som startade idag. Härligt. Äsch, det är ju ändå inget väder att va ute i så det skadar inte att vara inomhus, hacka grönsaker och tjäna lite pengar.
Förra veckan fick Kalle semester och det firade vi genom att besöka nyöppnade Barobao. Ett så fräscht och nytänkande ställe på hornsgatan 66, vid Mariatorget. Helt fantastisk service, överraskande mat och härlig dryck till det. Och det säger jag inte bara för att vi känner ägarna. Det är sant!
Bao. Det är alltså ångade, fyllda vetebröd som härstammar från Kina. Att bröden är ångade gjorde mig först skeptisk. Men det passar den här rätten perfekt då brödet liksom smälter i munnen. Det finns olika varianter med olika fyllningar i välplanerade kombinationer. Utöver bao serveras en del andra smårätter med svenska och ekologiska råvaror. Det blir helt enkelt dagens tips! Besök det fenomenala stället om du är i Stockholm. Tror inte de fått igång sin hemsida ännu men du hittar dem på instagram under namnet @barobao. Eller klicka här!
Taggar: Barobao;