31 juli

Titta här då, vad gott! På balkongen dessutom, med somriga dynor och somrig duk.
Potatissallad med bland annat rödbetor och sparris till "grillad" kycklingfilé. M U M S.
Ikväll drar vi till Valdemarsvik för att inviga semester och ha kräftskiva med massa trevligt folk och gamla klasskamrater. Ljuva sommartid!

vegetarisk spagetti carbonara

Min bror var som bekant på besök i huvudstaden förra veckan. En kväll kom han med idén om att laga Zetas vegetariska spagetti carbonara till middag. Det visade sig vara en strålande idé. Och så väldans enkel att tillaga.
För 4 behövs:
350 g pasta
1 hackad gul lök
4 finhackade vitlöksklyftor
Olja att steka i
1 burk soltorkade tomater, strimlade¨
Oliver efter tycke och smak
4 äggulor
1 dl riven ost, grana padano exempelvis
1 dl strimlade persilja
Svartpeppar
Gör så här:
Koka pastan. Spara 1-2 dl pastavatten innan du häller av resten. Låt vattnet svalna.
Hacka och stek den gula och vita löken i olja. Tillsätt de strimlade tomaterna samt oliverna om du är i ett olivälskande sällskap.
Vispa ihop äggulor, riven ost och 2 msk av pastavattnet.
Blanda tomatfräset med pastan och rör sedan ner ägg- och ostsmeten. Rör för drottning och fosterland. Späd ut med mer pastavatten om det känns nödvändigt för krämigheten. Blanda tillsist ner persilja och krydda ordentligt med svartpeppar.
Servera med oliver (om du inte redan öst i alla) och körsbärstomater. Låt smaka.
 
Taggar: carbonara, jonas, oliver, soltorkade tomater;

Caliente

Äntligen var Maria i närheten och tog sig dessutom tiden att hälsa på här i Stockholm! Det var så himla kul att ses igen. Första gången sedan vi tog examen. Vi slog på stort och gick på restaurang, satt på uteserveringen och tog ett glas vin. Trots att det bara var torsdag och egentligen lite för kallt. Sådär som en gör på en svensk sommar, liksom. Vi besökte Caliente på Kungsholmen. God mat och snabb service!
Fotografens skugga syns på oss, men det kanske inte syns att det är Karl?
Vi tog tre rätter var och delade med oss till varandra. Mätta och nöjda blev vi av den spansk/latino-inspirerade maten.