Frukttips

Så himla roligt att fler än jag är taggade på det här med en matigAmandablogg! Jag startar denna måndag med att dela med mig av ett - låt mig säga - genialiskt tips.
Plötsligt ligger det gamla bananer i fruktkorgen igen. Ni vet hur det är. De är inte dåliga egentligen men inte längre goda att äta som de är. Det känns för hemskt att slänga dem med tanke på det arbetet människor lagt ner på att odla dem, de utsläppen naturen fått stå ut med för att få hem bananerna till din svenska fruktkorg och de extra kronorna du faktiskt la på ekologiska bananer… Men sörj inte än – jag har lösningen!

Skala bananen. Skiva den. Lägg skivorna i en påse och ”platta till”. Förslut påsen på valfritt vis och lägg i frysen. Dessa är sedan perfekta att använda sig av till smoothies eller bakning. Så enkelt och så bra att ha! Det här går ju även att göra med annan frukt, de flesta antar jag. Lite fryst frukt kan förgylla en trist frukost, en sockerkaka eller bara en trist tisdagskväll, men mer om det en annan dag.

 
Taggar: banan;

Kommentarer :

#1: Marike Ahlgren

Super smart! jag brukar också lägga bananer i frysen, men mest för att jag tycker att fryst banan är gott som snacks :)

Svar: Jaha :) jag har aldrig ens testat att bara äta dem som de är!
amanda larsson

skriven
#2: Anonym

Glass! Mixa med ex lite mörk choklad- superduperbra! Å

Svar: Ja det finns massor att göra. Bara att tina bitarna en stund och sedan mixa dem ger en god glass :) har testat med kakao men aldrig med mörk choklad...
amanda larsson

skriven
#3: Linnea Teälskare

Sen när man har fryst ner dom tar man fram dom, lägger i en skål med valfri smaksättning (jag gillar kakao) och ev lite sötning och/eller mjölk el mjölksubstitut. Mixa med mixerstav och vips så har du en nyttig glass.

Jag brukar däremot styckfrysa dom på bakplåtspapper och slänga in i en glasburk el liknande. Om det hinner gå så långt dvs

skriven

Kommentera inlägget här :