det godaste brödet

Snubblade över receptet på ett så ofantligt gott bröd när jag surfade runt på www i förra veckan. Har nu bakat det två gånger till samma strålande resultat. Brödet behöver inte jäsa, så förutom den förhållandevis långa gräddningstiden på 60 till 70 minuter så görs det i ett nafs. Det här brödet bara måste du ha på frukostbordet i helgen!
Du behöver:
2 dl havregryn
5 dl grahamsmjöl
1 dl linfrön
1 dl ganska fint hackade naturella nötter
2 tsk bikarbonat
1-2 nypor flingsalt
                                                                 
4 dl naturell yoghurt (funkar med lätt)
1 rivet äpple
1-3 msk honung (beroende på hur sött du vill ha brödet)
Sätt ugnen på 175°. Blanda de torra ingredienserna (ovanför linjen) för sig och de blöta (under linjen) för sig.
Blanda sedan samman alla ingredienserna till en kladdig deg. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll smeten i formen.
Grädda i 60 till 70 minuter.
Ta formen ur ugnen och låt brödet vila så en liten stund. Vänd sedan brödet ur formen och låt det vila på galler under bakduk tills det är helt svalt.
När brödet svalnat helt kan du skära upp det och njuta av underbara smörgåsar.
Du kommer inte att ångra dig.
 

Kommentarer :

#1: Helena

Alltså du får flytta hem till oss om du vill Amanda. Du kan ta Emmas gamla rum. Helt gratis.

Svar: Ni är för gulliga :)
amanda larsson

skriven
#2: Mor

Alltså vad sägs om växelvis boende Lövstigen - Trastvägen?

Svar: Ni är för gulliga :)
amanda larsson

skriven
#3: Marie Bergman

Ser väldigt gott ut =)

skriven
#4: ina

Brödet lät inte illa men det som fångade min uppmärksamhet var den (av de lilla jag ser) fantastiska muminduken :]

Svar: Åh ja visst är den fin! I love it!
amanda larsson

skriven

Kommentera inlägget här :