Kikärtsröra

Hej och glad december på er.
Har länge funderat över vegetariska pålägg. Icke-kött-pålägg för mig är ost, ägg... Och sedan inget mer. Jag skulle vilja ha ett alternativ som inte kommer från djurriket, både för miljön och hälsans skull eftersom det går åt en hel del pålägg i det här hushållet. Kikärtsröra att bre på smörgåsen skulle vara gott och det går dessutom snabbt att fixa till fikat. Men att göra kikärtsröra har ändå känts för jobbigt. Tills igår då jag bara gjorde det och det tog typ fem min...! Om ens?!
Du behöver: kikärtor (kokta/på burk), olivolja (annan olja som du gillar), vitlök och ev. salt och persilja (använde hackad, fryst persilja som jag hade hemma).
Mixa kikärtor och olivolja till önskad konsistens. Pressa i en vitlöksklyfta, salta lite och strö över hackad persilja. Blanda ordentligt. Lägg i liten burk med lock och placera i kylen. KLART.
Så enkelt att bara bre på smörgåsen, skära gurka eller tomat och så är det klart.
Okej, nu åt jag ägg till och hade mjölk i kaffet men tänk så bra att kunna undvika skinka, korv, smör och ost på smörgåsen. Eller bara tänk vad härligt med mer variation i påläggsbanken.
Mycket frukostnjutning framför julkalendern den här månaden ♥
Taggar: frukost, hummus, kikärtor, kikärtsröra, pålägg;

Kommentarer :

#1: emma-Merakibeauty.se

åh vad gott det ser ut :)

skriven

Kommentera inlägget här :