21 december

Då var det måndag igen ja...
Sitter vid köksbordet i Umeå och dricker grönt glöggte från Tehörnan. Rekommenderas. I lördags firade jag och Karl vår lilla julafton eftersom vi sedan firar på olika håll. Vi gav varandra små paket och åt sedan middag på Barobao. Kanske så långt från julmat en kan komma. Ett perfekt avbrott under julen... Eller inför julen.
Jag gillar vanligtvis inte öl men provade ändå Iki, en japansk variant med grönt te i? Den var väldigt god! Inte alls den där eftersmaken som öl brukar ha. Det ska jag absolut dricka igen. Borta hos Kalle ligger en Korean sub, ganska stark men väldigt god. Vi åt varsin Bao slider med kött, chilimayo och plommonchutney bland annat. Den blandningen mellan sött och starkt måste upplevas!
Min absoluta favorit är deras ceviche. Lax, sjögräs (?), agar agar, mandlar... Det är denna rätt och den fina servicen som gör att jag redan längtar dit igen. Jag vet att de har öppet en del dagar under jul- och nyårshelgen (kolla in tiderna här) så gå dit och njut av annat än julmat om du befinner dig i Stockholmsområdet. Hett tips från mig!
 
Taggar: Barobao, Bäst i stan, ceviche, julmat, lax;

Kommentarer :

#1: Rebecka

Kul att du gillade teet (antar att det var det jag köpte ;)). Vill jättegärna testa den restaurangen. Du och Kalle får ta med mig och Christopher dit!

Svar: Ja det var det! Och det ska vi absolut göra - bara ni kommer hit någon gång :)
amanda larsson

skriven

Kommentera inlägget här :