21 december

Då var det måndag igen ja...
Sitter vid köksbordet i Umeå och dricker grönt glöggte från Tehörnan. Rekommenderas. I lördags firade jag och Karl vår lilla julafton eftersom vi sedan firar på olika håll. Vi gav varandra små paket och åt sedan middag på Barobao. Kanske så långt från julmat en kan komma. Ett perfekt avbrott under julen... Eller inför julen.
Jag gillar vanligtvis inte öl men provade ändå Iki, en japansk variant med grönt te i? Den var väldigt god! Inte alls den där eftersmaken som öl brukar ha. Det ska jag absolut dricka igen. Borta hos Kalle ligger en Korean sub, ganska stark men väldigt god. Vi åt varsin Bao slider med kött, chilimayo och plommonchutney bland annat. Den blandningen mellan sött och starkt måste upplevas!
Min absoluta favorit är deras ceviche. Lax, sjögräs (?), agar agar, mandlar... Det är denna rätt och den fina servicen som gör att jag redan längtar dit igen. Jag vet att de har öppet en del dagar under jul- och nyårshelgen (kolla in tiderna här) så gå dit och njut av annat än julmat om du befinner dig i Stockholmsområdet. Hett tips från mig!
 
Taggar: Barobao, Bäst i stan, ceviche, julmat, lax;

14 december

Då var det måndag igen ja... När december närmar sig tänker jag alltid att "oj, vad jag ska blogga då. Massor av härliga julrecept, vegetariska rätter till julbordet, goda kakor...". Sedan kommer december och jag upptäcker varför det inte blir av det här året heller - december är en hektisk månad!
Dessutom är det falsk marknadsföring, det här med att december är en hel månad. Eller alltså, det är det ju men julafton - då allt ska vara klart - är ju redan den 24:e! Hallå? Först ska en hinna acklimatisera sig till december/julen i ca 3-10 dagar och vips är det bara två veckor kvar att jobba på. Då ska dessutom det vanliga livet flyta på också. Hur är det tänkt egentligen?
Nej, vet ni vad. Nu måste jag återgå till livet. Kolasnittar med saffranssmak ska doppas i choklad och så måste jag nog äta ett päron eller två om jag ska orka slå in ett par klappar efter det. Och förbereda mig inför ett seminarium imorgon. Och läsa ikapp från föreläsningen jag missade idag när jag valde att jobba istället.
Taggar: snart jul;

7 december

december alltså.
Fikat på bilden är från en kväll förra veckan. Ganska torr och dyr saffransbulle från Gateau, enda positiva var att den inte innehöll russin. Små ekologiska pepparkakor från coop, de var goda men inte så smakrika. Köpte just dem på grund av att förpackningen var liten (i alla fall i jämförelse med de gigantiska burkarna - hallå, hur gör alla små hushåll?). Och så ljuvliga clementiner. Har jag sagt att Kalle är råbra på att plocka ut de mest mogna och allra godaste? *Lyllo mig*
Måndagar i december är ändå lite bättre än övriga månader. Trots mörkret blir det en smula lättare att kliva upp. Imorse såg jag och Karl julkalender tillsammans. På svtplay, men ändå, kan inte minnas senast jag såg ett program enligt tidtabell... Väldigt trevlig kalender måste jag säga. Är så nöjd över att jag fått Karl att uppskatta den också. Extra kul med matfokuset för en matnörd som mig.
 
 
Taggar: gateau, julkalender, pepparkakor, saffransbulle, snart jul;