Skolstart!

Promenerade iväg med ryggsäcken på ryggen och min gudmor vid min sida och kände det lilla pirret i magen. Nytt block, nya pennor. En ny kalender. Helt nya kurskamrater.

Idag startade alltså masterprogrammet. Det är ett masterprogram i samhällsvetenskap och min inriktning är kostvetenskap. Vi läser två kurser parallellt: en samhällsvetenskaplig och en inom inriktningen. Idag påbörjades den samhällsvetenskapliga som handlar om kvalitativa forskningsmetoder och imorgon den kostvetenskapliga. Det känns som att det är så mycket att läsa och förstå. Så svårt att hinna med och som att jag inte kan tillräckligt. Men så läste jag dessa ord:

If you feel overwhelmed, I think the best way to stay on the path
is to concentrate only on the next step.

Och med ens kändes det så mycket lättare. Jag är bara overwhelmed just nu. Dessutom minns jag att jag brukar känna såhär vid nästan varje kursstart och det brukar alltid lösa sig och bli bra tillslut. Jag längtar faktiskt till imorgon.

Höstterminen är alltså igång. Men jag bär sandaler och soliga tankar ett tag till. Däremot ska jag få till en mer regelbunden bloggning och matlagning är det tänkt. Nu kööör vi!

I väntan på tåget hem svängde jag in på Broströms Kafé och köpte en fralla och en liten kaffe. Tips! Att fika är ett bra tidsfördriv. Så medan landskapet svishade förbi utanför fönstret tuggade jag på min fralla med salami & brie.
 

27 augusti

Sommaren är fortfarande här och jag maxar semester nu några sista dagar. Terminen drar igång på måndag och då ska jag även försöka shape up bloggandet och livet i allmänhet. Just nu däremot, struntar jag i vad klockan är, vilken veckodag som kommer härnäst och att fylla kylskåpet med vettiga råvaror. Det får gapa tomt ett tag till här, i kylen och i matlådorna. Och det är okej.
Taggar: sommar;

Vi har ätit så mycket gott

Det enda Italien inte levererade var gott bröd. I övrigt har de allt. Under veckan då vi hyrde en lägenhet lagade vi en hel del mat hemma. Efter dagarna i Florens hade vi fått upp ögonen för att servera en charkbricka till förrätt så det gjorde vi nästan varje dag. Melonen var så ljuvligt saftig och söt vilket bröt av så perfekt till det salta köttet och osten. Rött vin till detta höjde upplevelsen ytterligare.
Alltså de här två. Helt underbara. God mat och helt enkelt bäst sällskap. Kunde inte haft det bättre.
Taggar: Italien;