Valborg

Dags att fira Valborg. Såhär såg det ut mitt på dagen förra året:
Vilket väder vi får idag är fortfarande oklart. Olika källor säger olika väder. iPhones väderapp nöjer sig med att förklara dagens väder med en vindsymbol. Ja, ja. Vi får se. Jag inleder dagen med champagnefrukost hos det kära födelsedagsbarnet Maja!
Trevlig Valborg!

Faros

Ikväll kom Helena till stan och det firade vi genom att gå på resturang. Det var jag som fick äran (eller bördan) att välja och jag fann resutaurang Faros på Sofiagatan på södermalm. Ett väldigt bra val, om jag får säga det själv.
Det var en mysig och varm atmosfär. Lite för varmt tyckte två delar av sällskapet, precis som i Grekland. Vi började med att dela på en kall mezetallrik för tre. Efter det kändes varsin varmrätt bara för mycket. Därför delade vi på en kötttallrik. Det var riiiktigt gott. När jag åt en bit grillat kött tillsammans med deras tzatziki kändes det för en kort sekund som att jag var tillbaka i Grekland. Åh, jag älskade det. Grekisk mat är så gott. Extra gott för mig kanske, som minns solsemestrarna i Grekland... Hit går jag gärna igen. Efharistó!

måndagsfrukost!

(Snabb-)Kaffe med mjölk
Två rostade smörgåsar med ost, skinka, gurka & tomat
En smoothie gjord på 1 banan, 5 jordgubbar och 1,5 dl naturell yoghurt
Detta utgjorde min frukost i soffan innan plugg hemifrån. Älskar en lång frukost i soffan. Det gör till och med en måndagsmorgon härlig.