26 november

Kan sätta ett stort vackert kryss i rutan "Föreläst i 45 minuter" efter dagens bravader. Så skönt! Föredraget skulle börja kl 13.15 och jag hade hållt mig lugn hela dagen. Jag kände mig dessutom säker på materialet och det var få personer som skulle lyssna så jag intalade mig att det var onödigt att bli nervös. Men enda sedan vi fick uppgiften har jag ändå känt av en klump i magen då jag tänkt på den här dagen. När jag gick upp för trappan som ledde till lektionssalen var det ungefär en kvart kvar tills jag skulle dra igång mitt föredrag och då slog nervositeten till. Det ilade liksom till i magen och den knöt ihop sig. Jag började spänna mig och blev lite obekvämt torr i munnen.
Glad Seth added 'might' that turns this from a terrible quote into a brilliant one! #sethgodin #quotes #selfdevelopment
Så himla klassiskt citat på denna bild men ja, kanske för att det är sant?
Hur som haver. När jag kommit halvvägs i föredraget kände jag efter igen och nervositeten var borta. När jag var klar blev jag så lätt. Det var som att gå på moln och någon hade dessutom klistrat ett leende på mina läppar. Kände mig bäst i världen. Typ världens bästa känsla.
Typography chalk board, flyers, rush nights, a-frame... ideas..
 

fem smaker på Smak

"Möt mig vid Hötorget 17.30. Kom hungrig!"
Ett sådant otroligt humörhöjande meddelande fick jag av min sambo idag. Så spännande! Jag gjorde mig i ordning och åkte dit. Det visade sig att vi skulle testa restaurangen Smak, vilken lyxtisdag.
 
Vi åt deras förutbestämda femrätters meny. Vilken lättnad för en sådan som mig som ofta drabbas av kraftig beslutsångest. Fem rätter låter övermäktigt men det var det inte. Rätterna är små för att en just ska kunna välja så många som fem.
 

Menyn ligger som en bricka framför en under kvällen och där kryssas de rätter som valts. Det som är speciellt för smak är att rätterna väljs efter vilka smaker som ingår och inte efter vad rätten traditionellt heter. Exakt hur rätten ser ut får en veta först då den dimper ner framför en. Ett riktigt bra upplägg om du frågar mig.
 
 
Förrätten bestod av en tunn, tunn crostini som serverades tillsammans med löjrom och en citroncreme. Nästa rätt kallades Wasabi och jag blev lite orolig för hettan men den var alldeles lagom som tur var. Wasabin serverades i en form av "garden roll" med rå tonfisk och annat gott.
 
Därefter serverades de två rätterna som motsvarade varmrätter. Båda två var ljuvliga. På något sätt ökar möjligheten att njuta av maten då den serveras i mindre portioner. Varje tugga känns liksom viktig smakmässigt och inte i mättande syfte.
 
Oxkind med soya, bok choy och sesam. Torsk inlindad i savoykål, tryffel coh rödvinssås.
Efterrätten kallades Citrongräs och var en liten crème brûlée (mycket fjongar på det namnet), med mango och citrongrässås.
Det var en helt perfekt avslutning.
 
Hit måste vi bara gå igen. Tyvärr är det ingen resturang vi har ekonomisk möjlighet att besöka så ofta men...
Här har vi den underbara initiativtagaren, tillika min kära sambo.
 

en månad till julafton

**Ironivarning**
Slöar i soffan och spånar på juliga recept. Kollar bilder och bläddrar igenom recept. Tillslut hittade jag det jag letade. Behöver inga fler recept. Det här är det enda som kommer ligga på mitt julbord.
 
Obs, kommer även i vegetarisk variant.
Förbereder mig på smaksensation!