spränga ett plan i luften

 
För att njuta av Skånetraktens specialiteter begav vi oss i söndags till Gunnarshögs Gård där vi åt lunch och shoppade i deras gårdsbutik. Åh, så goa grejer det fanns där. Jag köpte smaksatt rapsolja, som dock måste ta omvägen via Umeå för att ta sig till mig eftersom jag endast reste med handbagage denna gång... Varför får en inte ta vätskor i handbagaget på flyget? Kan 250 ml rapsolja spränga ett plan i luften? I don't know.

ett par glada hundskall

I lördags landade jag och mamma på Malmö Airport mitt på dagen och begav oss sedan i hyrbil mot Maria och Tomelilla. Det kändes verkligen som om vi var ute på äventyr. Ett eget litet äventyr. Efter ett gott samarbete mellan kartläsare och bilförare som resulterade i noll felkörningar var vi framme och möttes av en blå gavel och sedan av ett par glada hundskall och tillslut av en välkomnande dam i hatt.
 
 
 
Vi åt en god lunch och begav oss till Simrishamn för glass och sightseeing.
 
Vi såg ett märkligt träd och ett A4-papper informerade oss om att det var Sveriges högst Apträd. Mycket spännande. I övrigt såg vi små fina hus och gränder och helt annan miljö än i det övriga Sverige som jag besökt.

Skånska slätterEn trevlig långhelg lider mot sitt slut. Nu sitter jag på flygplatsen och väntar på mitt försenade plan mot Stockholm. Jag är så nöjd och glad att denna helg blev av och att den blev så bra. Första skånevistelsen utanför Malmö för min del och jag är mycket förtjust. Härligt landskap, det är tydligt att vårt lilla land är så avlångt och så olikt. Varför åka utomlands?, är lätt att fråga sig då -när det varit tidernas värmebölja dessutom.