gott med äggskal?

Jag och Elin fikade som sagt, under gårdagen. Allt började som vanligt med beslutsångest men när beslutet väl var taget var vi glada och nöjda. Tänk att få go'fika och speja på folk med en vän, på en vardag (studentlivet♥).
Men vad i...?
...en stor bit äggskal befann sig mitt i min saftiga morotskaka. Jag bestämde mig för att begära en annan bit, trots att det kändes motigt. En bit äggskal, hur hemskt är det egentligen? Inte så värst. En kan råka ut för värre saker, minst sagt. Samtidigt vill jag inte behöva pilla äggskal ur en liten kakbit som jag betalat över trettio kronor för.
 
Nu tar jag helg!

blommigt

Ställde mig själv mot väggen...
...och knäppte ett gäng kort på dagens våriga outfit. En ny blommig tischa från bikbok invigde jag idag. En skinnjacka och converse till det fick det bli, då kändes det som vår på riktigt. Tog en kaffekopp på stan med Elin och spanade på märkliga människor. Himla kul! Självklart svischade vi igenom ett par butiker också, jag köpte en kjol och Elin köpte fyra glödlampor.
 
Precis när jag hängde av mig skinnjackan på kroken i hallen hörde jag hur regnet började vräka ner utanför. Vilken tajming! En till ledig dag nu, sedan är det helg. Wiihoo!

veckans vegetariska

Igår gjorde jag en grönsaksgryta till middag. Den bestod av dessa ingredienser: (ja, jag brukar ibland lägga upp ingredienserna i skålar, förberedda och klara, för att sedan kunna njuta av smidigheten och tv-kocks-känslan vid själva matlagningen)
Eller hirs hade jag inte i grytan, utan kokade det till. Tyvärr blev det gröt istället för korn men det funkade. Varför ska det vara så svårt att koka ris/gryn/korn till lagom konsistens (tacka vet jag pasta).
 
grönsakerna minus majskorn och kidneybönor frästes...
 
 sedan tillsatte jag (lätt!) creme fraiche, tomatpuré, soya, kryddor... så det blev en härlig gegga.

Serverade sedan geggan tillsammans med hirs-gröten. Riktigt gott, både enligt kocken själv och middagsgästen Karl. ♥ Busenkelt, snabbt, nyttigt... you name it!