25 december

Inte är ni väl less på julgodis redan?
Här kommer...
 
SAFFRANSTRYFFLAR
lite mindre än ½ dl grädde
100 g vit choklad till innehållet
1 pkt saffran
25 g smör
100 g vit (eller mörk) choklad till doppning
små formar
 
Receptet resulterar i ca 15 tryfflar.
 
Börja med att hacka chokladen till innehållet och värm grädden i en kastrull.
 
Tillsätt sedan chokladen och smält till en jämn smet. Tillsätt saffran. Tillsätt smör och låt det hela bli en härligt gul, jämn smet. Låt smeten kallna, förslagsvis i kyl eller frys.
 
När smeten är en passande konsistens för tryffelskapande är det dags att smälta resten av chokladen, den som är till doppningen. Förbered dig på kladdigt arbete. Rulla bollar av önskad storlek och doppa i den smälta chokladen. Placera i små formar. Låt svalna igen och avnjut sedan de godaste av tryfflar.
 
 
Fortsatt god helg.

GOD JUL

ÖNSKAR EDER ALLA EN FRÖJDEFULL JULAFTON
 
Ta hand om varandra. Puss och kram.
 
 
 
 

23 december

Da'n före doppareda'n helt enkelt. I det här hushållet har vi pysslat med lite allt möjligt idag och jag tänkte dela med mig av ett recept på julgodis. Men först vill jag bara skryta med min första julklapp: en spabehandling! Jag och mamma for till FACE Hudstudio och njöt av både rygg- och ansiktsbehandling. Så skönt och avslappnande, dessutom var det riktigt varmt där på massagebänken. Vi fick passa oss för att inte somna... ♥
 
Mariannetryffel
1 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
100 g ljus choklad
ca en halv påse Marianne-godis (125 g)
 
 
Dela chokladen i bitar, värm grädde och tillsätt chokladen. Låt smälta och blanda till en jämn smet.
Låt svalna.
 
 
Krossa Mariannegodiset, förslagsvis med hjälp av en matberedare.
Blanda ner det i den svala chokladsmeten.
 
 
Gör kulor och rulla i kakao eller florsocker.
Förvara svalt.