sol ute, sol inne?

Här är vi inne i en fas av lågfrekvent umgänge, jag och bloggen. Så kan det få vara en period känner jag. Det finns så mycket annat jag vill och bör lägga ner tid på. Kanske blir det ett uppsving senare i maj. Jag säger inte att jag ska ta någon slags "paus" eller så men det kommer inte bli ett inlägg om dagen. Det blir när det blir, helt enkelt.
 
Här hämtar husse vatten i sjön och Bamse ska såklart hjälpa till.
 
Vi har inte rinnande vatten i vår fjällstuga men en sjö intill tomten så det är inga problem, inte ens på vintern. Otroligt så lätt det går att leva utan rinnande vatten ändå, tänker jag först, innan jag inser hur äckligt van jag är vid all lyx och överflöd i denna del av världen. Tanken på att inte ha tillgång till rent vatten finns liksom inte. Jag förundras istället över att vi kan leva utan att vattnet finns i kranen. Istället finns vatten 10 meter bort i en klar fjällsjö eller 1500 meter bort i en kran att hämta gratis dricksvatten från.
 
Det finns mycket som förändras beroende på perspektiv.

påskledighet

Då var ledigheten över för denna gång.
 
 
...och sämre kunde vi ha haft det. Trots två regniga dagar.
Klimpfjäll är en av mina absoluta favoritplatser. Det är så vackert. Överallt.
Ovanligt mycket pimpling men även skoterkörning såklart. Lite skidåkning och en del solning. Mycket eldande och ätande. En del bastande men inget badande. Mycket släkt och vänner.
En kort summering får duga.
Nu väntar storstadslivet.

bara bajare


några få glada solsugna personer

ännu fler glada högljudda personer

asmånga superladdade bajare

Igår var det en riktig hammarbyfest när hemmapremiären skulle spelas. Björns trädgård vid Medborgarplatsen fylldes snabbt med folk, solen sken och alla var så taggade. Det var så kul att se -och va med! Sedan promenerade/marscherade alla tillsammans mot arenan och såg laget leverera mål efter mål. 5-0 slutade matchen och glädjefesten fortsatte. Helt otroligt.

Nu tar jag påsklov. Tack och hej!