de obefintligaste av gröna fingrar

Mina gröna fingrar är totalt obefintliga. Inte ens lite komplementfärgs-röda kan de tänka sig vara. Att de inte har utvecklats under tre år i egen lägenheten är en besvikelse, det kan jag inte förneka. Ett skamligt högt antal blommor har kommit och gått sedan vi flyttade in. Två tåliga vänner har jag dock lyckats behålla vid liv.
 
Nu sattes alltså växtvänligheten här inne på prov ännu en gång. Jag fick en rosa julstjärna då min mor hälsade på för två veckor sedan. Ett par dagar såg den lika vacker ut som i butiken. Men lika snabbt tappade två av stjälkarna alla sina blad. Som tur är kan jag än så länge vrida de vissna/nakna delarna av blomman mot väggen så den visar sig hälsosam. Men skenet bedrar. Den måste hålla sig fräsch till jul. Måste. Hör du det blomma?!
 
 

the moment of surprise

 
Lycka uppstår då en kommer hem och det doftar av mat i hela lägenheten. Det slamrar av kastruller och disk och det står ingredienser överallt. Nu är det inte så svårt att ställa saker "överallt" i vårt lilla kök. Det kan vi lyckas med bara genom att laga pasta&pesto liksom, men ändå. Det är en aningen organiserat kaos då Karl lagar mat. Jag älskar det. Då kan jag bara knyta av mig skorna, hänga av mig ryggsäcken och jackan, pussa på honom och slänga mig på soffan. Och invänta lyxen. Då stör det mig inte för fem öre att det diskberget som uppstår är mitt. Det känns så värt det.
 
Den här dagen slutade inte överraskningen här. Då tallriken landade framför mig insåg jag att maträtten var vegetarisk. Vilken sensation! Kanske inspirerades Karl av de vegetariska ungdomarna som var här i helgen? Kanske har han lyssnat på mitt tjat om att "vi borde äta vegetariskt en dag i veckan"? En sak som är säker är i alla fall att han är alldeles underbar.
 
För att hitta till receptet är det bara att klicka på bilden. Det blev otroligt gott så jag rekommenderar det verkligen! En liten miss på inköpslistan ledde dock till att det blev en lasagne istället för canneloni men allt annat stämmer. Smakerna var helt perfekta ihop.

i thailand för en kväll

Fredagskvällen spenderades på Koh Phangan på Söder. Dags att jämföra restaurangen med sitt ursprung!
 
Likheter
Det serverades samma ölsorter här som på många ställen i Thailand och maten var sig också lik. Menyn måste varit hämtad från någon befintlig restaurang i Thailand för allting stämde. Mängder av alternativ, uppdelat efter köttvariant/veg., en skala från "no hot" till "very hot" var tydligt presenterad, snirkligt typsnitt och givetvis ett par stavfel och oklarheter på det. Inredningen gav den rätta känslan, ljusslingor, blommor, mörkt och mysigt. De olika båsen där folk satt och åt var inbyggda för att ge den rätta "bungalow-känslan" och vi fick äta i "No name bungalow". Istället för bakgrundsmusik hördes syrsor surra (spela? eller vad gör de nu gör?) och mitt under beställningen slog åskvädret till. Fantastiskt!
 
Olikheter
Givetvis fanns även sådana. Vi befann oss trots allt i Stockholm. Att kommunicera med servitriserna var inga problem. Risken att stöta på småkryp verkade relativt låg. Det som skiljde sig mest av allt var nog priserna. Sedan var det såklart inte riktigt lika varmt heller, vilket vi uppskattade.